Producţia modelelor Phantom VII se încheie

Directorul general executiv al Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös, a anunţat că modelul Phantom comercializat în prezent va intra în ultimele etape ale celebrei sale producţii în 2016. Acest anunţ urmează ştirilor recente privind testarea de către Rolls-Royce Motor Cars a noii arhitecturi din aluminiu cu care va fi prevăzut fiecare automobil Rolls-Royce de la începutul anului 2018. De asemenea, acesta a anunţat că modelele Phantom Coupé şi Drophead Coupé nu vor fi reînnoite în viitor. Încetarea fabricării acestor două magnifice modele Phantom va fi marcată de producerea unei colecţii speciale de doar 50 de maşini extrem de dorite, care se va numi Colecţia Phantom Zenith.

Aflate în prezent la a şaptea generaţie, modelele Phantom au început să fie produse în Goodwood acum 13 ani şi au devenit rapid baza renaşterii mărcii Rolls-Royce Motor Cars. O declaraţie magnifică, graţioasă şi puternică a superiorităţii mărcii în clasa de super-lux, Phantom VII se apropie în prezent de sfârşitul producţiei.

În luna noiembrie a acestui an, va înceta producţia ultimelor modele Phantom Coupé şi Drophead Coupé în Goodwood. Aceste modele nu vor fi înlocuite. Colecţionarii din întreaga lume vor fi încântaţi să afle că se va produce o colecţie spectaculoasă de 50 de modele Coupé şi decapotabile, denumită Colecţia Phantom Zenith, pentru a marca sfârşitul producţiei acestor maşini cu adevărat excepţionale.

De asemenea, Rolls-Royce va produce ultimele limuzine Phantom VII în acest an.

Torsten Müller-Ötvös a spus: „Sunt mândru şi încântat să vă anunţ că producţia unui nou model Phantom este pe cale să înceapă – acesta este un Phantom contemporan şi frumos, îmbunătăţit cu tehnologii de vârf şi inovaţii în design. Orice model nou Phantom reprezintă un moment istoric şi important al istoriei industriei autovehiculelor şi depunem toate eforturile pentru a perfecţiona Phantom VIII”.

Rolls-Royce Motor Cars a resetat standardul de referinţă pentru automobilele de lux în 2003 când a lansat Phantom VII, un automobil care a continuat să reprezinte apogeul luxului pur în ultimii 13 ani. În aceşti ani, Rolls-Royce a creat multe modele Phantom fantastice care au uluit lumea cu frumuseţea lor şi au redefinit noţiunea automobilismului de lux pur.

Acum este momentul să facem următorul pas al călătoriei în lumea luxului.

 

Phantom VII continuă să stabilească criteriul de referinţă în materie de lux, chiar dacă se pregăteşte să părăsească scena mondială

Chiar dacă se pregăteşte să părăsească scena mondială, Phantom VII va continua să stabilească criteriul de referinţă pentru automobilismul de lux, cu un număr de piese de colecţie de ediţie limitată, fiecare dintre acestea fiind ultimul automobil din acea serie.

Pentru a marca încetarea producţiei, Departamentul responsabil de proiectarea automobilelor personalizate din cadrul Rolls-Royce Motor Cars va crea cele mai uluitoare automobile personalizate din fiecare model Phantom fabricat până în prezent – Coupé, Drophead Coupé şi Limousine. În acelaşi timp, tehnicienii care construiesc fiecare automobil Rolls-Royce care va ieşi de pe linia de producţie a Home of Rolls-Royce din Goodwood se pregătesc deja pentru munca susţinută pe care o vor depune pentru a produce aceste automobile finale foarte speciale.

 

Phantom Zenith Collection – Apogeul excelenţei în industria autovehiculelor

Prima dintre aceste colecţii speciale se va numi Colecţia Phantom Zenith şi va include ultimele modele Phantom Coupé şi Drophead Coupé care vor fi fabricate vreodată, disponibile pentru a fi comandate de la Rolls-Royce Motor Cars.

„Aşa cum promite numele, Colecţia Phantom Zenith va fi apogeul; cea mai bună colecţie; cel mai înalt standard care poate fi atins şi în raport cu care vor fi evaluate toate celelalte automobile”, a declarat directorul Departamentului de proiectare, Giles Taylor. „Această colecţie va însuma toate caracteristicile superioare ale modelelor Phantom Coupé şi Drophead Coupé şi va oferi câteva surprize. Ne aşteptăm la o cerere imensă pentru aceste 50 de maşini rafinate, deoarece vor fi ultimele din seria lor”.

Printre aceste caracteristici-surpriză se numără zona hayonului; rezemătoare de braţ gravate cu laser, pe care sunt reprezentate locaţiile de lansare iniţială ale modelelor 100EX din Villa D’Este şi ale modelelor 101EX din Geneva; tablouri de bord personalizate şi ornamentul-simbol Spiritul Extazului care a primit un tratament special. De asemenea, fiecare client va primi un suvenir portabil cu valoare sentimentală care să îi amintească de achiziţia efectuată, iar automobilele vor fi oferite clienţilor într-o paletă de combinaţii de culori memorabile utilizate în trecut de Rolls-Royce.

 

Phantom VII – Revenirea la apogeul excelenţei în industria autovehiculelor

Lansarea celei de-a şaptea generaţii de Rolls-Royce Phantom la 1 ianuarie 2003 a însemnat mult mai mult decât prezentarea unui nou automobil super-luxos; a anunţat renaşterea în secolul 21 a celei mai cunoscute mărci de automobile de lux din lume şi prima dată când a putut fi văzută această capodoperă care a devenit rapid simbolul apogeului excelenţei în industria autovehiculelor, un lider pe care toate celelalte automobile vor încerca să-l urmeze fără succes.

Pe o perioadă de cinci ani şi în absenţa publicităţii, proiectanţii, inginerii şi tehnicienii au supravegheat naşterea unui automobil Rolls-Royce extrem de important şi a unităţii de producţie cu tehnologie extrem de avansată situată pe proprietatea Goodwood din Sudul Angliei. Incomparabilă în industria automobilelor, realizarea a fost şi mai surprinzătoare pentru o marcă pe care se sprijină întreaga istorie a automobilelor şi în legătură cu care aşteptările privind viitorul erau, pe bună dreptate, foarte mari.

Din momentul lansării sale, Rolls-Royce Phantom a dovedit că este un automobil demn să poarte faimosul ornament Spiritul Extazului. De la Pantheon grille până la consola din spate lungă a caroseriei, designul era clar un Rolls-Royce. Fiecare unghi a dezvăluit o maşină excentrică, dar elegantă, a cărei prezenţă pe şosea era inegalabilă.

Din anul 2005, au fost adăugate noi versiuni ale modelului Phantom VII. Primul automobil a fost Phantom Extended Wheelbase, urmat de cel mai important automobil decapotabil de lux, Phantom Drophead Coupé în 2007, iar în 2008, Phantom Coupé, grand tourer-ul sofisticat al Rolls-Royce.

Toate aceste maşini superbe nu încetează să fascineze şi au reprezentat elementul-cheie al ofertei Personalizate a Rolls-Royce ca răspuns la cerinţele sofisticate ale clienţilor săi, permiţându-le să îşi transforme maşinile fără egal în opere de artă deosebite. În prezent, fiecare Phantom care părăseşte Home of Rolls-Royce din Goodwood are caracteristici personalizate. „Waterspeed”, „Aviator”, „Metropolitan”, „Maharajah” şi „Serenity” sunt câteva dintre denumirile modelelor-simbol Phantom personalizate care au intrat în proprietatea privată a colecţionarilor din întreaga lume şi care vor continua să fie unele dintre cele mai îndrăgite Rolls-Royce-uri din toate timpurile.