Rolls-Royce Ghost Series II a fost desemnat „Cel mai bun automobil super-luxos din lume” în cadrul prestigioaselor premii What car?

Premiile anuale What Car? au confirmat faptul că Rolls-Royce Motor Cars este producătorul celor mai bune automobile de lux din lume, automobilul Ghost Series II Extended Wheelbase fiind premiat la categoria „Best Buy” pentru autoturisme în valoare de peste 100.000 ?. Aceste premii marchează o decadă de dominaţie exercitată de Rolls-Royce Motor Cars în cadrul acestei clase prestigioase a premiilor What Car? şi a doua reuşită consecutivă pentru Ghost Series II.

La acordarea premiului, juraţii What Car? s-au referit în special la dinamica automobilului Ghost, afirmând: „Comanda direcţiei este uşor de efectuat, este precisă şi lasă şoferul să ghideze partea din faţă a maşinii cu precizie în majoritatea treptelor de viteză, răspunsul pedalei este uşor de modulat, iar motorul twin-turbo V12 este cel mai optimizat şi rafinat motor existent”.

Torsten Müller-Ötvös, directorul general executiv al Rolls-Royce Motor Cars, a adăugat: „Din momentul lansării sale în 2009, Ghost a propulsat compania Rolls-Royce Motor Cars pe cele mai înalte culmi. Acest automobil îi atrage pe unii dintre cei mai de succes antreprenori cu gusturi rafinate din lume, seduşi de interpretarea complet modernă a luxului reprezentat de marca Rolls-Royce în acest autoturism special. Modelul Ghost Series II combină evoluţiile semnificative ale tehnologiei cu o actualizare bine gândită a exteriorului fascinant al maşinii. Reacţia clienţilor continuă să fie extrem de pozitivă şi sunt absolut încântat că experţii mass-media din întreaga lume sunt de acord cu acest lucru.”

Semnul de respect pe care l-am primit la înmânarea premiului What Car? urmează anunţului privind creşterea mărcii în Marea Britanie în anul 2015, modelul Ghost devenind automobilul super-luxos ales de un nou tip de antreprenori britanici de succes. În acest an se va deschide cel de-al şaptelea sediu al dealerului de automobile Rolls-Royce Motor Car din Marea Britanie, situat pe Cribbs Causeway din Bristol, şi vor fi efectuate primele livrări ale modelului Dawn, cel mai social şi mai frumos Drophead Coupé de super-lux.

La nivel mondial, succesul înregistrat de Ghost Series II a contribuit semnificativ la dominaţia exercitată de marcă în sectorul automobilelor de super-lux de peste 200.000 euro.