Rolls-Royce Motor Cars sărbătoreşte vânzările din 2015, acestea clasându-se pe locul doi în cei 112 ani de la înfiinţarea companiei

 • Locul doi în clasamentul celor mai mari vânzări din cei 112 ani de la înfiinţarea companiei.
 • 3.785 de maşini livrate clienţilor în anul 2015.
 • Rolls-Royce domină segmentul automobilelor super-luxoase (+200.000 € net).
 • Performanţe deosebite în toate regiunile din lume, cu excepţia Chinei.
 • Automobile Personalizate la cele mai înalte niveluri.
 • Rezultatele confirmă faptul că Rolls-Royce este cel mai important producător mondial de produse super-luxoase.
 • Prima regiune unde se vând aceste automobile este America de Nord, urmată de Orientul Mijlociu, Europa şi regiunea Asia-Pacific.
 • Statele Unite reprezintă cea mai mare piaţă specifică.
 • Maşinile Rolls-Royce au fost vândute prin intermediul unei reţele de 130 de dealeri în aproximativ 50 de ţări.
 • Rolls-Royce Motor Cars din Abu Dhabi este distribuitorul care a înregistrat cele mai mari vânzări pentru cel de-al treilea an consecutiv.
 • 100 de noi locuri de muncă create în anul 2015.
 • Număr record de candidaţi pentru Programul de ucenicie al companiei.
 • Se deschide Noul Centru de Tehnologie şi Logistică în Bognor Regis.
 • Se efectuează investiţii semnificative în fabrica de producţie, pentru ca aceasta să fie pregătită pentru noile modele.

Conducerea companiei Rolls-Royce Motor Cars are plăcerea să anunţe că vânzările din anul 2015 s-au clasat pe locul doi în clasamentul celor mai mari vânzări din cei 112 ani de la înfiinţare. Clienţii din întreaga lume au comandat un număr total de 3.785 de automobile personalizate anul trecut.

Torsten Müller-Ötvös, directorul general executiv, a spus: „2015 a fost un an plin de provocări colosale pentru întregul sector de lux. Sunt foarte mândru de succesul nostru, pe care l-am obţinut în contextul incertitudinii considerabile la nivel mondial. Am dovedit faptul că strategia noastră pe termen lung, de dezvoltare echilibrată globală, durabilă şi profitabilă, funcţionează şi că ne-am menţinut poziţia de cel mai important producător de automobile de lux din lume. Am încredere că anul 2016 va fi un an puternic”.

S-au înregistrat vânzări-record în regiunea Asia-Pacific (în creştere cu 13%), în Orientul Mijlociu (în creştere cu 4%) şi în America de Nord (în creştere cu 6%). Printre pieţele specifice care au înregistrat rezultate-record s-au numărat Coreea de Sud (în creştere cu 73%), Japonia (în creştere cu 7%), Qatar (în creştere cu 21%), Rusia (în creştere cu 1%), Marea Britanie (în creştere cu 2%) şi SUA (în creştere cu 7%). Pieţele emergente, precum Taiwan, Indonezia, Malaysia şi Kazahstan, demonstrează o dezvoltare promiţătoare. În China, dificultăţile semnificative au avut un impact negativ asupra întregului sector de lux, iar compania Rolls‑Royce nu a fost imună la acestea. Regiunea a înregistrat o scădere cu 54% a vânzărilor în comparaţie cu anul 2014.

Vânzările au fost impulsionate de succesul durabil înregistrat de automobilele din seriile Wraith şi Ghost, în timp ce modelul Phantom rămâne cel mai important produs al companiei la nivel internaţional, confirmându-şi poziţia ocupată în calitate de cel mai dorit automobil super-luxos din lume. Din nou, în anul 2015, Rolls-Royce a vândut mai multe maşini din segmentul +200.000 € net decât orice alt producător, menţinându-şi o poziţie incontestabilă în ultimii zece ani.

Pentru a-şi dovedi angajamentul faţă de creşterea durabilă pe termen lung, conducerea companiei Rolls-Royce a anunţat că cinci noi distribuitori îşi vor începe activitatea în anul 2015. Astfel, reţeaua mondială a ajuns să numere 130 de distribuitori, iar pentru anul 2016 se planifică extinderea acesteia. Rolls-Royce Motor Cars din Abu Dhabi a fost distribuitorul care a înregistrat cele mai mari vânzări pentru cel de-al treilea an consecutiv.

În faţa unui climat de afaceri mondial foarte dificil, compania Rolls-Royce Motor Cars şi-a continuat în mod consecvent strategia de dezvoltare durabilă pe termen lung. În luna septembrie, prezentarea noului model coupé decapotabil Rolls-Royce Dawn a uluit piaţa, depăşind toate recordurile anterioare în materie de precomenzi, marca atrăgând o generaţie mult mai socială, mai tânără, de persoane de succes. Primele livrări către clienţi vor fi efectuate în cel de-al doilea trimestru al anului 2016.

În aceeaşi lună, compania a încheiat prima fază de investiţii majore în viitorul mărcii, odată cu finalizarea Centrului de Tehnologie şi Logistică (TLC) din Bognor Regis. Unitatea specifică, acoperind o suprafaţă de 30.000 mp, şi-a început activitatea conform planului, la data de 4 ianuarie 2016.

De asemenea, pe parcursul anului 2015, lucrările semnificative de construcţii şi extindere au continuat la Home of Rolls-Royce din Goodwood, unde compania investeşte masiv într-un nou sistem de producţie cu o singură linie de producţie care va stimula strategia extrem de inovatoare a firmei privind dezvoltarea produselor pe termen lung.

Numere-record de clienţi au însărcinat proiectanţii şi tehnicienii companiei cu crearea unor automobile Personalizate, care să reprezinte cea mai înaltă expresie a preferinţelor şi stilurilor lor de viaţă. Aproape fiecare model Phantom, Ghost şi Wraith care a ieşit din fabrica Rolls-Royce în anul 2015 a fost prevăzut cu elemente de design Personalizate, comandate în mod special. Acest fapt a confirmat poziţia companiei ca fiind singurul furnizor veritabil de automobile super-luxoase lucrate manual. Rolls‑Royce a continuat să îşi consolideze poziţia de unic creator extraordinar de automobile cu adevărat speciale prin Colecţiile Personalizate – din care fac parte Wraith Inspired by Film, Fashion & Music şi Phantom Nighthawk şi Limelight – şi creaţiile unice, precum Phantom Serenity.

Cererea susţinută la nivel global şi angajamentul faţă de investiţiile în talentul angajaţilor britanici care vor produce maşini în viitor au făcut posibilă crearea a 100 de locuri de muncă permanente cu înaltă calificare în anul 2015. În prezent, Home of Rolls-Royce are un număr de 1.600 de angajaţi, o creştere extraordinară comparativ cu numărul de 350 de angajaţi care au lucrat pentru a crea primul model Phantom în anul 2003.

Primul-ministru britanic David Cameron, în timpul unei vizite la Home of Rolls-Royce din luna februarie 2015, a declarat că Rolls-Royce Motor Cars este „o poveste extraordinară a succesului producţiei britanice”. Programul de Instruire recunoscut la nivel mondial al companiei a fost, de asemenea, apreciat de Primul-ministru, care a felicitat conducerea companiei Rolls-Royce pentru angajamentul constant faţă de dezvoltarea tinerilor. În anul 2015 s-a înregistrat un număr-record de Ucenici recrutaţi la niveluri care par a continua să rămână la niveluri record în anul 2016, care marchează împlinirea a 10 ani de la implementarea Programului de ucenicie.

Succesul companiei care a întâmpinat presiuni comerciale la nivel mondial reprezintă o dovadă concretă a strategiei sale pe termen lung, bazate pe dezvoltarea durabilă. Succesul acestei abordări a fost, de asemenea, reflectat în dezvoltarea importantă a Programelor Provenienţă (Automobile rulate) şi Servicii Financiare în anul 2015. Aceste servicii oferite aduc mai mulţi clienţi companiei şi acordă noi posibilităţile persoanelor care doresc să achiziţioneze un Rolls-Royce.

Ministrul Afacerilor, Anna Soubry, a declarat: „Rezultatele înregistrate în prezent de Rolls-Royce Motor Cars demonstrează faptul că automobilele de lux britanice continuă să fie obiectul invidiei întregii lumi şi reprezintă un alt simbol al forţei excelentei noastre industrii auto”. Aceasta a adăugat: „Continuând să susţinem şi să investim în industria autovehiculelor, putem să ne asigurăm că vom continua să creăm locuri de muncă cu înaltă calificare şi să impulsionăm exporturile. Sunt încântată mai ales de succesul programului de ucenicie al companiei – producătorii noştri de maşini sunt deja cei mai eficienţi din Europa şi acest fapt poate fi menţinut doar dacă se acordă prioritate aptitudinilor forţei de muncă”.