Black Badge reprezintă atitudinea faţă de viaţă.

„Black Badge reprezintă atitudinea faţă de viaţă, un aspect al mărcii Rolls-Royce atractiv pentru cei greu de „descifrat” şi sfidători, pentru cei care îşi asumă riscuri, pentru cei care încalcă regulile şi nu ţin cont de convenţii. Aceste persoane sunt impulsionate de neastâmpăr. Ei joacă dur şi schimbă lumea. Din punct de vedere tehnic şi estetic, Black Badge este alter ego-ul mărcii Rolls-Royce, mai întunecat, mai hotărât, mai sigur de sine, mai puternic şi mai pretenţios. Creând Black Badge, am creat cea mai impresionantă prezenţă de pe piaţa maşinilor de super-lux. Este un moment cu adevărat transformator pentru puternica noastră marcă.”

Torsten Müller-Ötvös, director general executiv al Rolls-Royce Motor Cars

 

Introducere

Sir Malcolm Campbell, Howard Hughes, Keith Moon, Yves Saint Laurent, Muhammad Ali şi al nostru Charles Rolls, ca să menţionăm doar câteva persoane. Tineri domni grăbiţi, impulsionaţi de neastâmpăr şi de dorinţa de a schimba lumea în felul lor. Nerespectând convenţiile societăţii, aceste persoane care au refuzat să se lase controlate şi-au trăit viaţa pe muchie de cuţit, considerând că cea mai importantă forţă este independenţa, forţând limitele pentru a-şi materializa viziunea. Fascinanţi şi temerari, au avut un ritm de viaţă alert, au muncit din greu şi au jucat dur.

Tinerii din generaţia actuală, independenţi, încrezători în sine, încălcând regulile, sunt la fel de intransigenţi şi, la fel ca predecesorii lor, nu îşi cer scuze pentru modul şi stilul lor de viaţă. Aceştia urmează un drum mai puţin umblat, trăiesc o viaţă neconvenţională, sunt extrem de obsedaţi de scopurile şi realizările lor, care le oferă o senzaţie de adrenalină pură.

Viaţa lor reprezintă un spectacol pentru ei şi o trăiesc în condiţiile lor.

Iar la sfârşitul zilei, când au câştigat lupta, aceste persoane foarte sigure de sine se lasă absorbite de noapte, se îndreaptă spre locul unde aceasta îi duce şi iau tot ceea ce aceasta le oferă ca recompensă meritată.

Având un stil de viaţă la fel de pretenţios ca scopurile stabilite, aceste persoane foarte motivate susţin esenţa oricărui simbol al stilului lor de viaţă. Din ce în ce mai mult, aceste persoane doresc să demonstreze faptul că au succes printr-o simbioză între activitatea pe care o desfăşoară şi mărcile alese.

În ultimii ani, multe asemenea persoane au fost atrase de mărcile Rolls-Royce Motor Cars revitalizate, acestea corespunzând cel mai bine stilurilor lor de viaţă, la fel cum au procedat predecesorii lor renumiţi în trecut.

Pentru că ei îşi forţează întotdeauna limitele, au cerut ca Rolls-Royce Motor Cars să procedeze la fel. Provocaţi de posibilităţile infinite care le sunt oferite de modul de abordare Personalizat, au cerut mărcii „să producă un Rolls-Royce unic, un Rolls-Royce care nu numai că face apel la sensibilitatea noastră şi o materializează, dar este şi fundamental diferit – aşa cum suntem noi.”

Şi, fiind întotdeauna pregătită să ofere un model cu adevărat Personalizat pentru a îndeplini dorinţele clienţilor, Rolls-Royce Motor Cars a demonstrat încă o dată faptul că este o autoritate în materie de lux şi cea mai importantă marcă de super-lux din lume. Rolls-Royce şi-a transformat chiar propriile simboluri ale mărcii pentru acces la partea mai întunecată a caracterului său, care corespunde mai bine acestui tip de persoane de succes.

Rezultatul este Black Badge.

 

Un alter-ego pentru un nou tip de clienţi

Rolls-Royce Black Badge se adresează părţii mai întunecate, mai hotărâte, mai sigure de sine şi mai pretenţioase a caracterului acestor clienţi. Ca un adevărat răspuns Personalizat la dorinţele lor, interacţiunea dintre marcă şi client a avut un efect transformator asupra aspectului şi esenţei automobilelor Rolls-Royce Ghost şi Wraith. Rezultatul este reprezentat de Ghost Black Badge şi Wraith Black Badge.

„Astăzi, vă informez că Rolls-Royce Motor Cars va crea o serie Personalizată permanentă de automobile destinată persoanelor tinere, motivate, care au înregistrat succes pe cont propriu şi care doresc să facă o declaraţie îndrăzneaţă şi puternică privind stilul lor de viaţă”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, directorul general executiv al Rolls-Royce Motor Cars. „Ca urmare a unei colaborări fără precedent cu aceşti noi clienţi, Rolls-Royce a creat cu încredere în sine „Black Badge”, standardul maxim de stil luxos pur şi esenţă tehnologică. Din punct de vedere tehnic şi estetic, Black Badge este alter ego-ul modelelor Rolls-Royce Wraith şi Ghost, partea lor mai întunecată, mai hotărâtă, mai sigură de sine, mai puternică şi mai pretenţioasă. Creând Black Badge, am creat cea mai impresionantă prezenţă de pe piaţa maşinilor de super-lux. Este un moment cu adevărat transformator pentru puternica noastră marcă.”

Giles Taylor, director al Departamentului de proiectare al Rolls-Royce Motor Cars, a declarat: „Când am creat Black Badge, am fost conştienţi de faptul că trebuie să îndeplinim cerinţele diferite ale acestor noi clienţi. Nu numai că au cerut să li se ofere o imagine alternativă a personalităţii lor, dar au cerut şi ca esenţa tehnologiei utilizate de Rolls-Royce să susţină această imagine. Ca urmare a acestui lucru, Spiritul Black Badge se manifestă printr-o serie de elemente de design analizate cu atenţie, exprimând împreună o sofisticare mai întunecată a luxului. Noile caracteristici şi trăsături dominante ale materialelor se combină pentru a îndeplini cerinţele acelor clienţi care îşi trăiesc viaţa intr-un ritm alert şi care fac faţă provocărilor mai complexe ale vieţii într-un mod discordant.”

Folosind acest manifest ca punctul lor de plecare, proiectanţii, inginerii şi tehnicienii companiei Rolls-Royce au început să transforme modelele Ghost şi Wraith în diferite moduri subtile. Intenţia lor a fost să creeze alter ego-uri ale modelului Black Badge mai misterioase, mai asertive şi mai focalizate, care să difere între ele la fel de mult pe cât diferă de modelele care au stat la baza fabricării acestora. Care este rezultatul? Două maşini care, la prima vedere, oferă indicii vizuale distinctive şi normale, având în vedere natura lor. Dar, la o analiză mai atentă, acestea sunt două bestii ale nopţii foarte diferite.

 

Transformarea esenţială a unui simbol

Împreună cu Pantheon Grille, renumita siglă Dublu R şi Spiritul Extazului reprezintă adevărata întruchipare a mărcii Rolls-Royce. Totuşi, aceste simboluri preţioase ale mărcii şi-au schimbat identitatea în situaţii adecvate în trecut.

De exemplu, în 1933, însuşi Sir Henry Royce a întreprins o acţiune care a reprezentat cu adevărat dorinţa de personalizare a modelelor fabricate de companie încă de la început, mai precis, a schimbat semnul Dublu R de la tradiţionalul roşu-pe-argintiu la negru-pe-argintiu, pentru a se asigura că nu va fi în discordanţă cu acele culori cu care vor fi vopsite maşinile alese de clienţii foarte importanţi, inclusiv Prinţul de Wales.

De asemenea, ornamentul Spiritul Extazului, simbolul mărcii, a cunoscut mai multe versiuni de-a lungul timpului, atât din punct de vedere al designului, cât şi din punct de vedere al materialelor utilizate. Ornamentul, care reprezintă o femeie, a avut dimensiuni mai mari, a fost reprezentat în picioare, în genunchi şi înclinat în faţă pentru a indica o performanţă mai bună; a fost fabricat din aur, argint, cristal şi oţel inoxidabil şi a fost împodobit cu pietre preţioase, a fost iluminat şi a fost înălţat.

În prezent, Spiritul Extazului şi simbolul mărcii, Dublul R, deschid calea din nou deoarece Rolls Royce intră în universul paralel al „Black Badge”. La suprafaţă, atât Ghost Black Badge, cât şi Wraith Black Badge trec printr-o transformare foarte asemănătoare.

Transformarea începe cu „Doamna zburătoare” care nu s-a schimbat din punct de vedere al designului, posturii sau materialului, ci din punct de vedere al culorii pentru a reprezenta mai bine obsesia întunecată a proprietarului. Aceasta se transformă într-o femeie fatală, de culoare neagră, atrăgătoare dar amăgitoare, care pătrunde cu mândrie în peisajul nocturn al oraşului. Transformarea se răspândeşte, ajungând până la celelalte simboluri ale modelelor Ghost Black Badge şi Wraith Black Badge. Semnul Dublu R situat pe partea din faţă, pe părţile laterale şi pe partea de dinapoi a fiecărui automobil Rolls Royce, se inversează şi devine argintiu pe negru, în timp ce suprafeţele cromate, precum partea care înconjoară grila frontală, finisajul capacului portbagajului şi al prizei de aer inferioare şi ţevile de eşapament sunt vopsite în culori închise.

Forţa emanată de Black Badge se transmite la sol prin noile roţi din fibră de carbon, materiale compozite şi aliaje uşoare, unice pentru fiecare automobil Ghost Black Badge şi Wraith Black Badge comandat. Dezvoltate de Rolls-Royce pe parcursul a peste patru ani, noile roţi sunt fabricate din 22 de straturi de fibre de carbon dispuse pe trei axe şi îndoite la marginile exterioare ale jantelor roţilor, pentru a oferi 44 de straturi rezistente. aeronautică, forjat tridimensional, care este fixat de jantă cu ajutorul unor dispozitive de fixare din titan, material utilizat în industria aerospaţială.

Datorită modelului Black Badge, culoarea black va ajunge la noi niveluri de intensitate. Straturile numeroase de vopsea şi lac care sunt utilizate în crearea culorii modelului Black Badge sunt finisate manual în mod repetat – cel mai pretenţios proces de vopsire şi finisare utilizat vreodată pentru o culoare de caroserie Rezultatul este cel mai întunecat şi intens black care a fost văzut vreodată pe suprafaţa unui automobil de serie.

Cu toate acestea, întrucât Personalizat înseamnă Rolls-Royce, clienţii vor putea specifica orice culoare doresc pentru exterior şi pentru pielea din interiorul modelului lor Ghost Black Badge sau Wraith Black Badge.

 

În interiorul cabinei Black Badge: Materialele de lux utilizate în industria aerospaţială modernă şi posibilităţile nelimitate vă aşteaptă

Posibilităţile devin nelimitate în interiorul cabinei modelului Black Badge pe măsură ce aceasta este inundată de o reinterpretare mai întunecată a luxului pur, inspirată de materialele avansate şi moştenirea aerospaţială ale mărcii Rolls-Royce.

Elementul principal al cabinei modelului Black Badge este stratul de suprafaţă din materiale compozite şi fibră de carbon, cu inserţii din aluminiu utilizat în industria aerospaţială – material observat frecvent pe suprafeţele avioanelor stealth. Acest material futurist a fost reinterpretat în Goodwood pentru a deveni cel mai inovator material de super-lux din lume.

Pentru a crea acest material inovator şi minunat, se ţes cu migală fire din aluminiu utilizat în fabricarea avioanelor, cu diametrul de doar 0,014 mm, înainte de a fi lipite cu fibre de carbon. Ulterior, peste acest material de suprafaţă se aplică şase straturi de lac, se lasă să se usuce timp de 72 de ore şi se lustruieşte manual până când capătă un luciu de oglindă.

Pe lângă crearea acestui material de lux, orificiile de ventilaţie situate pe panoul de bord şi în partea din spate a automobilelor Black Badge au devenit întunecate prin tehnologia de depunere a vaporilor fizici. Această metodă de netezire a suprafeţelor este una din puţinele metode de a vopsi metalul garantând faptul că piesele nu se vor decolora sau nu îşi vor pierde luciul în timp sau prin utilizare repetată.

În tabloul de bord al maşinilor s-a fixat ceasul Black Badge, de concept nou, ale cărui ace au vârful portocaliu şi a cărui suprafaţă este înfrumuseţată cu sigla care reprezintă infinitul, „Unlimited” (Nelimitat), şi care a apărut anterior pe renumitele modele  din colecţia Phantom Drophead „Waterspeed”, create în 2014 pentru a celebra curajul campionului care a stabilit recordul mondial de viteză pe uscat, Sir Malcolm Campbell. Ceea ce au în comun proprietarii modelelor Black Badge şi Campbell este atitudinea faţă de limitele aparente, şi anume aceea de a le face faţă sau de a le ignora, o trăsătură exprimată de sigla „Unlimited” (Nelimitat).

De asemenea, sigla care reprezintă infinitul, „Unlimited” (Nelimitat), este brodată pe tapiţeria modelului Black Badge, iar combinaţia dintre pielea neagră şi culorile vibrante - Tailored Purple pentru Ghost Black Badge şi Cobalto Blue pentru Wraith Black Badge - creează o ambianţă mai provocatoare în habitaclu.

Ultimele retuşuri? Lumina care exprimă dispoziţia proprietarului, emisă de materialul negru care imită cerul înstelat şi care acoperă partea interioară a plafonului, este reflectată în toată cabina de tabloul de bord lucios pentru a crea o ambianţă misterioasă.

 

Rafinamentul Rolls-Royce la baza căruia stau tehnica şi tehnologia: Esenţa Black Badge oferită în moduri subtil diferite

Fiecare automobil care încorporează spiritul Black Badge este un Rolls-Royce foarte diferit de celelalte – este deosebit de orice Rolls-Royce fabricat anterior.

Lansat în 2009 şi recreat în 2014, Ghost nu reprezintă o forţă obişnuită - este cea mai modernă interpretare a unei „limuzine” Rolls-Royce care îi atrage pe antreprenorii care creează averi şi cărora le place să conducă, dar, în acelaşi timp, să fie „conduşi”. Prezentat în 2013, Wraith este automobilul unui şofer adevărat, al unui gentleman, care integrează esenţa seriei Gran Turismo.

Cum să insuflăm acestor două automobile fantastice spiritul Black Badge într-un mod autentic fără a afecta esenţa originală a acestora?

„Black Badge a reprezentat o provocare fascinantă pentru inginerii Rolls-Royce. Fabricam deja automobile cu tehnologie de vârf, numite cele mai bune maşini din lume”, a declarat Philip Koehn, directorul Departamentului de inginerie din cadrul Rolls-Royce Motor Cars. „Excelenţa în industria construcţiilor de maşini şi calitatea de lider în tehnologie au stat la baza mărcii Rolls-Royce în ultimii 112 ani. Modelele Black Badge fabricate de Rolls-Royce nu fac excepţie – într-adevăr, acestea duc mai departe această tradiţie. Era vital pentru noi ca puterea de atracţie proprie aspectului acestor automobile şi promisiunea reprezentate de modelele Black Badge Ghost şi Black Badge Wraith să fie susţinute de o tehnologie avansată. Maşinile nu puteau semăna în totalitate una cu cealaltă şi, în acelaşi timp, trebuiau să le ofere proprietarilor ceva subtil dar diferit în mod substanţial faţă de modelele de bază, astfel încât şoferul va putea conduce maşina într-un mod mai energic şi antrenant, dar caracteristic automobilelor Rolls-Royce”.

În ceea ce priveşte Ghost Black Badge, este important să asigurăm confortul pasagerilor aflaţi pe bancheta din spate, continuând să le oferim renumitul sentiment al „călătoriei cu covorul fermecat”. Inginerii Rolls-Royce au utilizat flexibilitatea motorului V12 de 6,6 litri pentru a face modelul Ghost Black Badge puţin mai ameninţător. Modificările subtile ale randamentului motorului au dus la creşterea puterii cu 40 CP (30 kw), ajungându-se la 603 CP (450 kw), şi a cuplului de torsiune cu 60 Nm (840 Nm) faţă de modelul Ghost actual, iar modernizarea transmisiei automate cu 8 trepte de viteză oferă modelului Ghost Black Badge o senzaţie de urgenţă în modul în care livrează puterea.

Răspunsul intuitiv al clapetei de acceleraţie, asigurat de electronica inteligentă computerizată, optimizează răspunsul transmisiei. La peste 25% din capacitatea clapetei de acceleraţie, transmisia se transformă, menţinând viteza mai mult timp şi schimbând de la 200 rpm la 500 rpm ulterior, în funcţie de mecanismul de acţionare. În plus, iniţierea unui schimb într-o treaptă inferioară necesită acţionarea clapetei de acceleraţie cu 20% mai puţin, fapt ce determină modelul Ghost Black Badge să răspundă mai rapid la comenzile şoferului. Dacă şoferul frânează, transmisia schimbă într-o treaptă inferioară cu câteva rpm mai rapid, asigurând acţionarea în condiţii sporite de siguranţă a frânelor de motor suplimentare, şofatul fiind, în acest mod, mai însufleţit.

Datorită modificărilor aduse suspensiilor şi direcţiei, incluzând adăugarea unor noi arbori de transmisie, modelul Ghost Black Badge continuă să ofere cea mai luxoasă călătorie, fiind focalizat doar cu puţin mai mult pe şofer.

Modelul Wraith Black Badge a reprezentat o propunere complet diferită.

Fiind deja cel mai puternic automobil Rolls-Royce din lume, cu 623 CP (465 kw), Wraith a fost întotdeauna automobilul care a acordat cea mai mare atenţie şoferului din seria de modele Rolls-Royce. Cu toate acestea, înţelegând cât de motivaţi sunt aceşti noi clienţi şi dorinţa lor de a forţa limitele vieţii, echipa de ingineri Rolls Royce a depus eforturi extraordinare pentru a-i oferi acestui coupé fenomenal o calitate suplimentară unică perceptibilă.

Combinând un cuplu suplimentar (+70 Nm) cu randamentul deja foarte ridicat, un sistem de suspensii pneumatice complet reproiectat, noi arbori de transmisie şi o cutie de viteze în 8 trepte modernizată, Rolls-Royce a produs un Wraith agil, mult mai focalizat pe şofer, păstrând în acelaşi timp elementele proprii ale călătoriei magice cu covorul fermecat oferite de un Rolls-Royce.

Din nou, modernizările transmisiei automate cu 8 trepte de viteză injectează un nivel suplimentar de urgenţă în modul în care Wraith Black Badge livrează puterea.

De asemenea, modelul Black Badge Wraith este prevăzut cu funcţia de răspuns intuitiv al clapetei de acceleraţie. De la 25% din capacitatea clapetei de acceleraţie, transmisia menţine viteza mai mult timp, schimbând treapta de viteză între 300 şi 500 rpm, la un nivel superior al intervalului de turaţii, în funcţie de treapta de viteză. De asemenea, modelul Wraith Black Badge accelerează până la 6.000 rpm înainte de fiecare schimbare a treptei de viteză când clapeta de acceleraţie detectează că este deschisă 80-100%. Acest lucru oferă o senzaţie de răspuns mai direct al clapetei de acceleraţie când conduceţi mai energic, puterea maximă fiind disponibilă mai mult timp. În plus, dacă funcţia de răspuns intuitiv al clapetei de acceleraţie este activată în intervalul mediu (aproximativ 70% - 80%), cutia de viteze primeşte comanda de a adopta un model de schimbare mai rapidă a vitezelor.

În timpul decelerării sau al frânării, transmisia schimbă într-o treaptă inferioară cu câteva rpm mai rapid, asigurând acţionarea în condiţii sporite de siguranţă a frânelor de motor suplimentare, şofatul fiind, în acest mod, mai însufleţit.

Rezultatul este atenţia mai mare şi puţin mai fizică acordată şofatului, o manevrabilitate crescută, un nivel ridicat de reacţie a direcţiei şi mai multe caracteristici neutre ale stabilităţii în viraje. Fiind prevăzută cu reglarea direcţiei în funcţie de viteză, maşina vă oferă un sentiment de siguranţă mai puternic, chiar şi la viteze mari, deoarece greutatea mecanismului de direcţie se adaptează la viteza maşinii.